
دستگاه ipl بهتر است یا لیزر؟
در این مقاله با ارائه توضیحاتی کامل در رابطه با متد IPL برای از بین بردن موهای زائد، به نتایج برخی مطالعات در رابطه با مقایسه این متد با متد لیزر می پردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تا انتهای متن همراه ما باشید.
دستگاه ipl چیست؟
نور پالس شدید (IPL) نوعی فناوری است که توسط پزشکان آرایشی و بهداشتی برای انجام درمان های مختلف پوست جهت اهداف زیبایی شناختی و درمانی از جمله رفع موهای زائد، تجویز مجدد نور (مثلاً درمان رنگدانه های پوستی و آسیب آفتاب) استفاده می شود. بیماری های پوستی مانند آکنه را کاهش می دهد. IPL به طور فزاینده ای در اپتومتری و چشم پزشکی نیز مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین برای درمان بیماری تبخیر چشم خشک به دلیل اختلال عملکرد غده میبومیا استفاده می شود.
این فناوری از یک فلاش قدرتمند، دستی و تحت کنترل کامپیوتر استفاده می کند تا یک پالس شدید، قابل رویت و با طیف گسترده ای از نور، به طور کلی در محدوده طیفی قابل مشاهده از 400 تا 1200 نانومتر ارائه کند. فیلترهای برش متنوع معمولاً برای فیلتر کردن طول موج کوتاه تر استفاده می شوند، به خصوص که به شدت به نور ماورای بنفش آسیب می رسانند. نور حاصل دارای طیفی است که ساختارهای خاص و کروموفورها (به عنوان مثال ملانین در مو یا اکسی هموگلوبین موجود در رگ های خونی) را هدف قرار می دهد که برای تخریب گرم می شوند و مجددا جذب می شوند.
دستگاه IPL برخی از شباهت ها را با روش های لیزر به اشتراک می گذارد، به این دلیل که هر دوی آنها برای گرم کردن و از بین بردن اهداف خود از نور استفاده می کنند؛ اما برخلاف لیزرهایی که از یک طول موج (رنگ) نور واحد استفاده می کنند که به طور معمول تنها با یک کروموفور مطابقت دارند و از این رو فقط یک شرط را درمان می کنند، IPL از طیف گسترده ای استفاده می کند که در هنگام استفاده از فیلترهای قابل تعویض، امکان استفاده در برابر چندین شرط را می دهد. این امر می تواند زمانی حاصل شود که تکنسین IPL فیلتر مناسب را انتخاب کند که با یک کرومفور خاص مطابقت داشته باشد.
استفاده از پالس های شدید نور غیر منسجم در طیف وسیعی از طول موج ها از 500 نانومتر تا 1200 نانومتر است. چراغ قوه های زنون باعث انفجار بازده طیف گسترده می شوند. از خنک کننده برای محافظت از پوست در تماس با دستگاه استفاده می شود.
اولین تأیید FDA IPL مربوط به telangiectasias در سال 1995 بود. استفاده از آن به سرعت در انواع تجهیزات پزشکی و آرایشی گسترش یافت. درمان عموما بی خطر و مؤثر است، اما عوارضی همچون پرفیوژن شدن وجود دارد. نور پلی کروماتیک می تواند به چندین کروموفور در پوست انسان برسد: عمدتاً هموگلوبین، آب و ملانین. این منجر به فوتوترمولیز انتخابی هدف می شود که می تواند رگ های خونی، سلول های رنگدانه یا فولیکول های مو باشد.
رفع موهای زائد با IPL
نور طیف گسترده ای روی سطح پوست اعمال می شود و ملانین را هدف قرار می دهد. این نور تا زمانی که به شاخه های مو یا فولیکول مو برخورد کند، از طریق پوست حرکت می کند. فولیکول معمولاً در جایی است که بیشترین غلظت ملانین در آن قرار دارد. با جذب نور، لامپ و بیشتر ساقه مو گرم می شود و پاپیلای تولید کننده مو را از بین می برد. همچنین ادعا می شود که تبدیل گرما به طور مستقیم در مویرگ های تیره تر اتفاق می افتد که خون را به فولیکول منتقل می کند.
در هر زمان، همه فولیکول های مو فعال نیستند و فقط فولیکول های مو فعال تحت تأثیر این درمان قرار می گیرند. فولیکول های مو غیرفعال» می توانند با گذشت زمان فعال شوند. برای درمان IPL، به طور متوسط 8-10 درمان برای از بین بردن موهای قابل مشاهده مورد نیاز است.
هیچ پروتکل درمانی مشترک وجود ندارد و شرایط گزینشی و نتیجه حاصله بستگی به تجهیزات مورد استفاده و نوع پوست بیمار دارد. ناحیه ای که باید مورد استفاده قرار گیرد باید تراشیده و بدون آفتاب سوختگی باشد. جلسات درمانی معمولاً بین 4 تا 6 هفته از هم فاصله دارند. درمان ها اغلب در مطب پزشکان و توسط پزشکان آموزش دیده انجام می شود.
بر خلاف آنچه غالباً ادعا می شود، فتراپیلاسیون یک روش دائمی برای ریزش مو نیست بلکه یک روش کاهش دائمی مو است. اگر چه درمان آی پی ال به طور دائمی تعداد موهای بدن را کاهش می دهد، اما به حذف دائمی موها منجر نمی شود. این تمایز فقط در ایالات متحده به دلیل اصطلاحات FDA مربوط است.
برخی از شرایط پوستی، بی نظمی های سلامتی و داروها می توانند تأثیر بگذارند که آیا از بین بردم موهای زائد برای یک فرد می تواند یک روش درمانی بی خطر باشد یا خیر.
اثر متد IPL در از بین بردن موهای زائد
اولین استفاده از یک سیستم IPL خاص که برای برداشتن مو ایجاد شده است در سال 1997 گزارش شده است. كاهش تعداد مو تقریبا 75٪ (1 سال)، 60٪ (2 سال) بود. پروتکل های مختلف درمانی در این زمینه مورد مطالعه قرار گرفته اند. توجه به این نکته ضروری است که در این مطالعات از دستگاههای مختلف آی پی ال در نواحی مختلف پوست استفاده شده و از بیماران با انواع مختلف مو و پوست استفاده شده است؛ بنابراین نتایج به طور مستقیم قابل مقایسه نیستند. در ارزیابی این نتایج همچنین لازم است به یاد داشته باشید که حتی کاهش 75 درصدی نشان دهنده این است که 25٪ از موهای مجدد پس از درمان مجدد می شوند.
از بین بردن دائمی مو در این مطالعات، همانطور که توسط FDA تعریف شده است، به معنای کاهش طولانی مدت و پایدار در تعداد موهای مجدد پس از یک برنامه درمانی» است. تعداد موهای مجدد رشد کرده باید با گذشت زمان بیشتر از مدت زمان چرخه رشد کامل فولیکول های مو باشد. هیچ درمانی تا به امروز توانایی از بین بردن دائمی همه رشد مو را نشان نداده است، اما بسیاری از بیماران رضایت خود را از کاهش قابل توجه و دائمی تجربه می کنند.
مقاله ای در سال 2006 در مجله Lasers in Science، IPL، لیزرهای الکساندریت و دیود را مقایسه کرد. در این بررسی تفاوت آماری در اثربخشی مشاهده نشده است، اما شیوع عوارض جانبی با لیزر دیود بیشتر است. كاهش مو پس از 6 ماه 75/68٪ براي ليزرهاي الكساندرايت، 71.71٪ براي ليزرهاي ديود و 96/66٪ براي IPL گزارش شده است. عوارض جانبی برای لیزرهای الکساندریت 9.5٪، برای لیزرهای دیود 28.9٪ و برای IPL 15.3٪ گزارش شده است. تمام عوارض جانبی موقتی بوده و حتی تغییرات رنگدانه ای نیز طی 6 ماه به حالت عادی برمی گردند.
استفاده پزشکی
IPL برای اولین بار برای شرایط عروقی توسعه داده شد. حداقل به اندازه لیزرهای پالس رنگ مؤثر است و با کاهش خطر پورپورا و افزایش فشار خون می تواند به عمق بیشتری نفوذ کند. IPL همچنین برای درمان شرایط خشکی چشم مانند اختلال عملکرد غده میبومیا قابل استفاده است. IPL با بهبودی سریع می تواند ضایعات رنگدانه را درمان کند. دیسکرومی بعد از جلسات مکرر قابل پاک شدن است. یک سری IPL برای جوان سازی صورت، بهبود سستی پوست و تولید کلاژن می تواند مورد استفاده قرار گیرد. IPL همراه با تزریق صورت می تواند برای ریتیدهای پویا استفاده شود. دستگاه های IPL خانگی نیز توسعه یافته اند.BBL (Broadband Light)، ساخته شده توسط ایالات متحده مستقر در نسخه پیشرفته ای از فناوری IPL در نور درمانی است که گفته می شود استاندارد بالاتری را برای درمان شرایط پوستی مرتبط با پیری، بی نظمی های رنگدانه و از بین بردن فولیکول های مو تنظیم کرده است.
تفاوت لیزر با ipl
تفاوت اصلی لیزر و IPL در نوع نور است، IPL (نور شدید پالس شده) یک منبع نور پالس پهنای باند است، در حالی که لیزر یک منبع نور منسجم تک رنگ است. هر دو روش ملانین را در فولیکول مو هدف قرار می دهند و نتایجی دائمی را برای آنها می توان انتظار داشت. درمان با لیزر حرفه ای انتخابی تر عمل می کند و بنابراین انرژی بسیار بالایی به جای پوست اطراف آن روی فولیکول مو تمرکز می کند؛ بنابراین، لیزر حرفه ای منجر به نتایج سریع و همچنین مناسب برای لایه های تیره پوست می شود. انرژی، فرکانس و رنگ مو همه فاکتورهای تعیین کننده در اثربخشی درمان است، در حالی که منبع نور، چه لیزر باشد یا یک نور پالس شدید، نقش جزئی دارد.
دستگاه ipl برای رفع موهای زائد
در نهایت مطالب بالا می توان گفت دستگاه ipl برای رفع موهای زائد می تواند موثر باشد اما تاثیر آن به مراتب از متد استفاده از لیزر بدین منظور کمتر می باشد و مطالعات مقایسه ای مذکور نیز گواهی بر این موضوع هستند.
خرید دستگاه ipl ایلایت
خرید دستگاه آی پی ال ایلایت برای رفع موهای زائد و آگاهی از قیمت آن می تواند از طریق مراجعه به وب سایت گروه لیزر ایرانیان، معتبرترین گروه ارائه دهنده تجهیزات پزشکی و دستگاه های لیزر انجام پذیرد. گروه لیزر ایرانیان در راستای کسب رضایت حداکثری مشتریان خود به راهنمایی در هنگام خرید و مشاوره جهت گزینش و خرید مناسب ترین دستگاه ها می پردازند.